Sport

NBA: A Warriors jövőre visszavág a Cavaliersnek

2017-ben zsinórban harmadszor is Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers nagydöntőt rendeznek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. Az NBA-csapatok vezetői szerint Steve Kerr tanítványai jövőre visszavágnak LeBron Jameséknek az idei heroikus fordításért – számol be az nba.com.

Az idény előtti, hagyományos közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a szezon legértékesebb játékosa minden bizonnyal James lesz (46.7%), a Cavs-vezér után némi meglepetésre Russell Westbrook kapta a legtöbb szavazatot (23.3%). Stephen Curry csak a GM-ek 10%-a szerint lesz a 2016-17-es alapszakasz MVP-je.

Az edzők mezőnyében Gregg Popovich diadalmaskodott (83.3%), a legjobb védekező játékos pedig a San Antonio Spursnél a 67 éves mester kezei alatt exponenciálisan fejlődő Kawhi Leonard lesz. (66.7%)

A megkérdezettek 75%-a Curryre bízná a mindent eldöntő dobást egy képzeletbeli mérkőzés végén. Az NBA-alapszakasz első játéknapján, október 25-én mindkét idei nagydöntős pályára lép. A Cleveland a New York Knicks csapatát fogadja, Warriors pedig a San Antonio Spurs együttesét látja vendégül. A 2016-17-es szezon fináléjának első mérkőzését június elsején rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik