Sport

Döbbenetes: Csillag Józsefné 96 évesen indul a futóversenyen

spar budapest maraton (maraton, spar budapest maraton)
spar budapest maraton (maraton, spar budapest maraton)

Csillag Józsefné 96 esztendősen döntött úgy, hogy rajthoz áll a hétvégi SPAR Maratonon, ezzel megdöntve a BSI által rendezett események korrekordját. Igaz, Mária néni „csak” a 600 méteres NESTLÉ Családi Futáson indul, egy négygenerációs családi csapatban, a 66 éves fiával, a 33 éves unokájával és az 5 hónapos dédunokájával.

A verseny legidősebb magyar maratonfutója egyébként Kiss György, akinek a születésnapja október 7., tehát a verseny napján már 81 éves lesz.

Labdarúgók is rajthoz állnak a hétvégi eseményen. A 42 év 42 km akció keretében első maratonjára készül két korábbi válogatott labdarúgó: Dombi Tibor és Hrutka János. Előbbi így fogalmazott:

Nyáron kétszer nekiindultam a maratonnak, de mindkétszer az árokban kötöttem ki, ám azóta volt időm tervezettebben edzeni, teljesítettem már három félmaratont is. Szeretnék négy órán belül beérni, tehát azt, hogy hármassal kezdődjön, az se baj, ha 3:59:59 lesz. Az iramfutók segítségét is igénybe fogom venni, a Wizz Air Budapest Félmaratonon rosszul taktikáztam, három kilométernél elhúztam mellettük, aztán 17-nél nevetgélve előztek vissza…

Hrutka nem tűzött ki magának célidőt.

Általában azzal az elhatározással indulok futóversenyeken, hogy ne álljak meg, s bár azt gondolom, ez most nem fog sikerülni, azért nagyon fogok igyekezni.


31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál

Előzetesen 77 országból regisztráltak a az október 8-9-i 31. SPAR Budapest Maraton Fesztiválra, több mint 4100 külföldi futó jön, a legtöbben Franciaországból (635). Hazánk 910 településéről érkezett nevezés.

Nyugodt sportolásukért, szórakozásukért 1500 szervező munkáját kell összehangolni. Az útvonalon 36 zenei pont várja a futókat, a 12 frissítőállomásra többek között 30 ezer banánnal, 3000 kg szőlőcukorral és 50 ezer liter vízzel készülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik