Sport

Megkegyelmeztek Marija Sarapovának

Marija Sarapova doppingügye a nemzetközi sportdöntőbíróság (CAS) elé került, a szervezet pedig részben helyt adott az orosz teniszezőnőnek, így a kétéves eltiltását 15 hónapra csökkentették, írja a Guardian. Mindez azt jelenti, hogy az Australian Openen lebukott, így január óta nem teniszező Sarapova 2017 áprilisában már játszhat, így akár

ott lehet a mezőnyben a jövő évi Roland Garroson.

A 29 éves Sarapova meldoniummal bukott le, ami idéntől kezdve szerepel a WADA tiltólistáján. A játékos elismerte a hibáját, de mindvégig azzal védekezett, hogy az orvosa tanácsára szedte a gyógyszert több mint tíz évig.

Júniusban tiltották el két évre, de a büntetését januártól számítják, mert onnantól kezdve nem játszott. Természetesen fellebbezett az ítélet ellen, az ügye a CAS-hoz került, amely végül enyhített az ítéleten.

Életem egyik legbonyolultabb időszakán vagyok túl. A tenisz a szenvedélyem, nagyon hiányzott, és számolom a napokat a visszatérésemig

– nyilatkozta a játékos, miután megtudta a CAS döntését.

“Tanultam az esetből, és remélem az ITF is így tesz. Most, hogy a vizsgálat lezárult, bízom benne, hogy az ITF és a többi doppingellenes teniszhatóság tanul az én esetemből. Megtanulják, amit más szövetségeknek sikerült, és több teniszező nem fog keresztülmenni azon, amin én átestem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik