Sport

Mörk: továbbra is ki vagyok éhezve a sikerre

Nora Mörk, a norvég válogatott és a Győri Audi ETO KC irányítója úgy nyilatkozott: a címvédés a célja a decemberi svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon – írja az eurohandball.com.

A 25 éves játékos pályafutása során eddig kontinenstornát kétszer (2010, 2014), világbajnokságot pedig egyszer (2015) nyert, ennek ellenére továbbra sincsenek motivációs problémái.

Minden mérkőzést és tornát meg szeretnénk nyerni, amelyen részt veszünk. Mindig erről álmodunk. Továbbra is ki vagyunk éhezve a sikerre és a trófeákra, ez részemről sosem szűnik meg

-nyilatkozta a jobbátlövő, majd hozzátette: örül, hogy Svédországban lesz a torna, mert így várhatóan rengeteg norvég szurkoló kíséri majd el a csapatot. A norvégok a D csoportban az olimpiai bajnok orosz, valamint a román és a horvát válogatottal találkoznak, majd a középdöntőben a Magyarország, Montenegró, Dánia, Csehország összetételű C csoport továbbjutóival játszhatnak.

Azt hiszem, igazán jó esélyekkel indulunk. Nagyon erős csapatunk van, ahogyan persze néhány más országnak is. Természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy harcban legyünk az érmekért. A trófeákat soha nem lehet megunni.

A norvég női kézilabda-válogatott a harmadik helyen végzett a riói olimpián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik