Sport

Tyson Fury nem bokszol többet

Eddie Hearn, a Matchroom Sport menedzser cég igazgatója azt terjeszti, hogy szerinte Tyson Fury, az a nagyszájú brit óriás, aki 11 év veretlenség után véletlenül legyőzte Vlagyimir Klicskót tavaly és ezzel elvette tőle az összes – WBO, WBC, IBO, IBF  – övét, soha nem fog kiállni a visszavágóra, sőt többet nem is akar bokszolni.

Fury Klicskónak eredetileg július 29-én adott volna visszavágási lehetőséget – azt mondta az a meccse lesz számára az utolsó -, de azt a találkozót október 29-re halasztották, aztán három napja azt az időpontot is törölték. Mindannyiszor Fury miatt. Úgy látszik érzi ő, hogy életében egyszer volt olyan mázlija, hogy legyőzhette a 40 éves ukránt.

Eddie Hearn most azon fáradozik, hogy pártfogoltja, a 2012-es londoni olimpia bajnoka, a szintén nehézsúlyú Anthony Joshua lehessen az új kihívó. Joshua nem mellesleg pont azt az IBF-övet birtokolja, amelyiket korábban már elvettek Furytől.

europress
Anthony Joshua szép, nagydarab gyerek. 198 centi és kicsattan az erőtől Fotó: europress

Hearn a bbc.com-on azt mondja, most már egészen biztosan elveszik Furytől az öveit, mert az nem lehet, hogy a közönség által leginkább kedvelt és nézett nehézsúlyban egy éven keresztül ne legyen mérkőzés, mi több az érintett bokszszövetségek elessenek az óriási bevételtől.

Hearn ezért felhívta Klicsko menedzserét, Bernd Boentét, akinek tetszett az ötlet, hogy esetleg az ukrán óriás Anthony Joshuával öklözzön október 29-én. A mérkőzés tető alá hozása alapvetően attól függ, hogy mit döntenek a nemzetközi bokszszervezetek. Mikor veszik el hivatalosan Fury világbajnoki öveit azért, mert nem állt ki a kötelező visszavágó mérkőzésre Klicsko ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik