Sport

Márton Anitát is jelölték az Év atlétája díjra

márton anita (Array)
márton anita (Array)

Márton Anitát is jelölték az Év európai női atlétája díjra. A 27 éves súlylökő mellett további kilenc versenyzőre lehet szavazni október 5-ig.

A magyar versenyző idén a fedett pályás világbajnokságon és a szabadtéri Európa-bajnokságon ezüst-, a riói olimpián pedig 19.87 méteres országos csúccsal bronzérmet nyert.

Márton Anita mellett  a magasugrás olimpiai és Európa-bajnoka, Ruth Beitia, a horvátok két ötkarikás aranyérmes dobója, a diszkoszvető Sandra Perkovic és a gerelyhajító Sara Kolak, a 400 gáton Eb-győztes dán Sara Slott Petersen, az olimpiai ezüstérmes Dafne Schippers, a szerb Ivana Spanovic, a rúdugrás riói bajnoka, a görög Jekaterini Sztefanidi és a hétpróba olimpiai bajnoka, a 22 éves belga Nafissatou Thiam és a kalapácsvetés világcsúcstartója, riói bajnok lengyel Anita Wlodarczyk szerepel a jelöltek listáján.

A fiatal tehetségek mezőnyében Halász Bencét is jelölték a díjra, ő idén  junior-világbajnok lett, és hatkilós, illetve felnőttszerrel (7.26 kg) is országos csúcsot állított fel.

Szavazni október 5-ig az európai szövetség Facebook– és Twitter-oldalán lehet. A végső döntésnél a média, a tagszövetségek és egy szakértő testület véleményét és voksait is figyelembe veszik. A győzteseknek járó díjat október 15-én adják át a portugáliai Funchalban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik