Sport

LeBron és Curry is támogatja Kaepernicket, de végigállják a himnuszt

LeBron James és Steph Curry is támogatja Colin Kaepernicket, de mindketten végigállják majd a himnuszt – írja az nba.com.

A San Francisco 49ers irányítója továbbra is féltérden hallgatja a himuszt, a kosárlabdázók nem követik az amerikaifutballista példáját. A Cleveland Cavaliers játékosa úgy nyilatkozott:

Ez nem jelenti azt, hogy nem értek egyet Kaepernickkel, de a himnusz alatt biztosan állni fogok. Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy hangoztassa a véleményét, szerintem ő a legbékésebb módját választotta ennek.

A Golden State Warriors sztárja is tiszteli az NFL-játékos tiltakozását, mellyel szerinte előrelendíti a kérdésről folytatott társadalmi vitát. Az utóbbi időben egymást érik a tüntetések az Egyesült Államokban, James ezzel kapcsolatban azt mondta:

A fiam most kezdte a hatodik osztályt. Mikor látom ezeket a videókat, mindig arra gondolok, hogy veszélyes időket élünk. Ha felhívna a fiam azzal, hogy megállították a rendőrök, akkor nem lennék teljesen biztos benne, hogy hazatér majd.

Az NBA vezetése arra kötelezte a kosárlabdázókat, hogy állják végig a himnuszt, ennek ellenére arra törekszik, hogy megvitassa a kérdést a játékosokkal az október 25-i szezonkezdet előtt. Donald Trump is megszólalt, az elnökjelölt keményen bírálta Kaepernick megnyilvánulásait:

Szerintem ez egy borzasztó dolog. Talán keresnie kéne egy másik országot, az talán jobbat tenne neki.

A Cavaliers október 25-én a New York Knicks ellen lép pályára, a Golden State Warriors pedig a San Antonio Spurs ellen bizonyíthat az NBA-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik