Sport

Berki Krisztián megtalálta az utódját

Meg Kovács Katalin, Nagy Tímea és Szécsi Zoltán is. Olimpiai bajnokaink segítették a jövő sporttehetségeinek kiválasztásában.

Eldőlt, ki az a négy fiatal utánpótlás sportoló, aki profi sportkarrierje építéséhez ötmillió forint összdíjazású támogatásban részesül a Szentkirályi Tehetségprogramban. A Magyar Olimpiai Bizottság és a Szentkirályi ásványvíz szakmai együttműködésével indított kezdeményezés támogatottjait a Berki Krisztián tornász, Kovács Katalin kajakozó, Nagy Tímea vívó és Szécsi Zoltán vízilabdázó részvételével felálló bizottság választotta ki.

Nyugodtan nevezhetnénk a kezdeményezést “keresem az utódom” projektnek is, lévén a májusban elindított tehetségprogram egy-egy 14-18 év közötti tornász, kajak-kenus, vívó és vízilabdázó kiválóság számára biztosít fejenként egymillió forint értékű támogatást.

facebook.com
Mészáros Krisztofer szereti a lovat Forrás: facebook.com

A nyertesek: Gazsó Alida Dóra (16 éves) ifjúsági világbajnok kajakos, Mészáros Krisztofer (15) ifjúsági magyar bajnok, ifjúsági válogatott tornász, Pusztai Liza (15) kadett korosztályos világbajnoki bronzérmes vívó, valamint Vadovics Viktor (18) ifjúsági válogatott vízilabdázó.

Minden, a magyar utánpótlás sportba érkező plusz forrásnak, céges támogatásnak örülni kell. Szeretnék köszönetet mondani a Szentkirályi Tehetségprogramba lelkesen, és a rájuk jellemző elkötelezettséggel bekapcsolódott olimpiai bajnokoknak, mert a pénz mellett az ő szerepvállalásuk teheti igazán sikeressé, hitelessé ezt a kezdeményezést. Remélem, hogy a Szentkirályi hosszú távon eredményesnek értékeli majd az utánpótlás sport támogatását

– mondta el Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója, aki hozzátette, a fennmaradó további egymillió forintos támogatást közönségszavazás alapján osztják majd szét a kiválasztottak köztük.

.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik