Sport

Csay Renáta a maratoni szakág legsikeresebb versenyzője lett

Csay RenátaBara Alexandrával párosban – aranyérmet nyert Brandenburgban a maratoni kajak-kenu világbajnokság utolsó versenynapján, így minden idők legsikeresebb sportolójává vált a szakágban.

A 39 éves győri versenyző szombati győzelmével érte utol az eddigi legsikeresebb maratonistát, Csabai Edvint, vasárnap pedig pályafutása 18. világbajnoki aranyát szerezte.

Örülök, hogy én lettem a legsikeresebb maratoni versenyző, de ettől még az összes eddig aranyérmem ugyanolyan fontos

-nyilatkozta Csay, aki addig szeretné folytatni a kajakozást, amíg bírja, és amíg sikeres tud maradni. Ugyanebben a számban még egy egység dobogós helyezésének örülhettünk: a Giczy Zsófia, Mihalik Sára Anna duó nyerte a bronzérmet.

Kövér Márton, Dóczé Ádám kenupáros is megvédte címét, a Koleszár Zoltán, Dóri Bence Balázs kettős a harmadik helyen ért célba. A férfi kajakosok mezőnyében Boros Adrián, Solti László duó ezüstérmet nyert. Az ifjúsági korosztályban világbajnoki címnek örülhetett a Petró Erik, Varga Ádám kajak- és a Laczó Dániel, Bakó Tamás kenupáros.

Azt mondtuk, hogy a győri világbajnokságon elért eredményeket nem lehet felülmúlni, mégis sikerült. 12 győzelmet arattunk tavaly, most pedig 14-et, ami egészen hihetetlen. Mindezt úgy, hogy nagyon kemény mezőnyök voltak, egyik számból sem hiányoztak a korábbi világbajnokok. Nehéz kiemelni bárkit, mert minden versenyzőnk emberfelettit nyújtott, de Csay Renáta előtt külön megemelem a kalapomat. Nehéz elképzelni, hogy az ő sikerességét és tehetségét valaha bárki megközelítheti. Örülök annak is, hogy a B-egységek is kiválóan szerepeltek, ez igazán előremutató a jövőt illetően

-nyilatkozta a versenyt követően Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetőedzője. A magyar csapat tagjai a megrendezett 17 versenyszámból 14-ben nyertek és a világbajnoki aranyérmeken kívül további 13 dobogós helyezést szereztek, így nagy fölénnyel végeztek az éremtáblázat első helyén.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik