Sport
Budapest, 2016. szeptember 7.
Hagyományõrzõk a Nemzeti Vágta sorsolási ünnepségét megelõzõ felvonuláson a Hõsök terén 2016. szeptember 7-én. A Nemzeti Vágtát szeptember 16. és 18. között rendezik.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Megkezdődött a lovas sportok ünnepe a Hősök terén

24.hu
24.hu

2016. 09. 17. 13:31

Korábban a témában:

Megkezdődött a 9. Nemzeti Vágta szombaton Budapesten, a Hősök tere körül kialakított speciális versenypályán. Szombaton a Hősök emlékkövének megkoszorúzása, a versenyző 71 település lovasának ünnepélyes fogadalomtétele és történelmi lovas felvonulás színesítette a programot.

A mai nap a lovas sport ünnepe, mely megmutatja ló és lovas harmóniáját, egymás iránti kölcsönös tiszteletét, mellyel egymás gyorsaságát, erejét, ügyességét igyekeznek kiegészíteni és erősíteni. De ez a nap egyben hagyományaink ünnepe is, hiszen a honfoglalástól a Széchenyi István szervezte lóversenyekig, Rákóczitól az 1848-49-es szabadságharcig alig akad a magyar történelemnek olyan mozzanata, amelyben a lovas magyar nemzet bátorsága, gyorsasága, ügyessége ne játszott volna döntő szerepet

-mondta beszédében Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium felelős helyettes államtitkára. A program lovas bemutatóval folytatódik, majd elkezdődnek a vágta előfutamai.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Take Your Pills
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.