Sport

Gyurta Dániel szerint Széles Sándor nem volt korrekt, arra kérte, nézzen magába

Gyurta Dániel a 200 méteres mellúszás címvédőjeként érkezett a riói olimpiára, de már az előfutamban kiesett. Edzője, Széles Sándor utána azt nyilatkozta: nem tudja vállalni a teljesítményéért a felelősséget, szerinte Kovácshegyi Ferencet és Wirth Balázst kellene arról megkérdezni, hogyan tervezték a felkészülést.

A Nemzeti Sport szerdai számában nyilatkozott a 27 éves Gyurta, szóba került a Széles-nyilatkozat is. Az úszó azt mondta, ezek után is az a kérdés, hogy az edző velük képzeli-e el a folytatást.

Sanyi bácsi második nyilatkozata után nem éreztem úgy, hogy nekem kellene őt keresnem, ő pedig azóta sem hívott engem. Én csak azt kértem tőle, hogy nézzen magába, és gondolja végig: ha az ő lelkivilága megengedi, hogy azt nyilatkozza, hogy nem voltam jól felkészülve, ám legyen. Én viszont, ha visszagondolok az elmúlt négy esztendőre, egy kezemen meg tudom számolni, hány edzést vezetett le nekem… És nem azért történt így, mert mi azt mondtuk, ne tegye.

Gyurta Dániel szerint Széles Sándor nyilatkozata nem volt korrekt, de szerinte csak a nagy izgalom és a csalódottság mondatta ezt vele. Nem haragszik rá, Kovácshegyivel és Wirth-tel számítanak rá a továbbiakban is. Ha szeretne segíteni, ők örömmel veszik.

De ezt tegye úgy, hogy ne csak névlegesen legyen a csapatunk része, hanem valós teljesítménnyel járuljon hozzá a munkához

– mondta az olimpiai és háromszoros világbajnok Gyurta Dániel a Nemzeti Sportnak.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik