Sport

Nadal krimibe illő meccsen esett ki a US Openen

A US Open nyolcaddöntőjében nincs egyszerű meccs. Hacsak nem Novak Djokovicnak hívják az embert, a szuperkipihent szerb világelső három sima szettben győzte le a brit Kyle Edmundot.

Rafael Nadalt ugyanakkor már megtréfálta az ellenfele, ráadásul egy igen szórakoztató meccsen. A spanyol játékos számára borzalmasan indult az összecsapás, az első szettet elveszítette 6-1-re, de összeszedte magát, 6-2-vel egyenlített. Azt hihette mindenki helyreáll a világ rendje és Nadal simán behúzza a meccset, egy valaki azonban másképp gondolta ezt: a 24. kiemelt Lucas Pouille. A francia játékos jól játszott és a korábbi világelső összes hibáját megtorolta, a harmadik játszmát 6-4-re nyerte meg.

Hiába nem játszott jól, Nadal az Nadal, ismételten visszakapaszkodott a meccsbe, 6-3-ra nyerte a negyedik szettet, az ötödik, mindent eldöntő játékrészben időnként már látványosan is játszott. Brékelőnye is volt, 3-1-re vezetett, de Pouille csak nem akarta megadni magát, egyenlített 4-4-nél.

A következő játék maratoni hosszúságú volt, Nadalnak volt bréklabdája is, de nem tudta elvenni ellenfele adogatását.

Fotó: AFP/Eduardo Munoz Alvarez
Fotó: AFP/Eduardo Munoz Alvarez

A rövidítés döntött végül, az is tökéletesen beleillett a meccs képébe, annyira fordulatos volt. Egy minibrékkel indított Nadal, hogy aztán a következő három labdamenetet zsinórban elbukja. Pouille aztán már 6-3-ra vezetett, egy labdára volt a továbbjutástól, de Nadal egyenlített. 6-6-nál aztán a spanyol klasszis egy simának tűnő helyzetben a hálóba ütötte a labdát, Pouille a negyedik meccslabdáját már nem hagyta veszni.

A meccs 4 óra 11 percen át tartott.

Honfitársával, Gael Monfilsszal találkozik a negyeddöntőben, míg Novak Djokovic szintén egy francia játékossal, Jo-Wilfried Tsongával meccsel a legjobb négy közé jutásért.

Eredmények – US Open, nyolcaddöntő

férfiak:
Djokovic (szerb, 1.)-Edmund (brit) 6:2, 6:1, 6:4
Pouille (francia, 24.)-Nadal (spanyol, 4.) 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (8-6)
Tsonga (francia, 9.)-Sock (amerikai, 26.) 6:3, 6:3, 6:7 (7-9), 6:2
Monfils (francia, 10.)-Bagdatisz (ciprusi) 6:3, 6:2, 6:3

nők:
Vinci (olasz, 7.)-Curenko (ukrán) 7:6 (7-5), 6:2
Wozniacki (dán)-Keys (amerikai, 8.) 6:3, 6:4
Szevasztova (lett)-Konta (brit, 13.) 6:4, 7:5
Kerber (német, 2.)-Kvitova (cseh, 14.) 6:3, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik