Sport

Szarvas ütötte el a triatlonost

Nem is gondoltuk volna, hogy az amatőr sport ennyire veszélyes és ilyen meglepetéseket tartogat. Mert olyat már hallottunk, sőt láttunk is, hogy kerékpárosok a verseny közben egymásba akadnak és bukás lesz a vége. Olyat is, hogy mondjuk a figyelmetlen kísérő autóval vagy a felvezető motorossal ütközött a bringás és ezért esett nagyot.

De olyat, ami Shane O’Reillyvel, a dublini triatlonverseny indulójával történt, na olyat még tutira nem.

A zseniális fotó – a hegyi úton tekerő triatlonos feje felett két riadt szarvas szökken át és a második telibe találja O’ Reillyt – Erik Scraggs szemfülességét dicséri.

Shane O’Reilly azt nyilatkozta az eset után ír RTÉ televíziónak, hogy bár nagyot esett, de az ijedtségen és némi vállfájáson kívül megúszta az esetet azzal, hogy elrepedt a fejvédő sisakja. Folytatta a versenyt és két óra huszonöt perc alatt célba is ért.

A fotós Erik Scraggs a BBC-nek úgy nyilatkozott nem gondolta volna, hogy a szarvas megpróbálja átugrani a kerékpárosokat.

Követtem őket a lencsémmel, mert volt egy olyan érzésem, hátha, de ez tervezhetetlen. Minden olyan gyorsan történt. Szerencsém volt, ahogy a versenyzőnek is. Megkönnyebbülés volt, hogy talpra állt és tovább versenyzett.

Bár a szarvast senki sem kérdezte, de magától értetődő módon, ő is talpra szökkent és elvágtatott az erdő mélye felé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik