Sport
lőrincz viktor (lőrincz viktor)

Rio 2016: a birkózók levonták a konzekvenciát és átalakítanak

24.hu
24.hu

2016. 08. 30. 13:58

Korábban a témában:

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöksége rendkívüli ülésen értékelte a riói szereplést, s bár pozitívumként ítélte meg, hogy a birkózás a 21 magyar érdekeltségű sportág rangsorában hatodik lett, rögzítette, hogy az éremszerzés elmaradása csalódást keltett. Emlékeztetett rá, hogy a két ötödik hellyel – Bácsi Péter (kötöttfogás, 75 kg) és Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 85 kg) – olimpiai pontokat szerzett, de “egy megnyert érem veszett el a bírók sajátos szabályértelmezései miatt”, “ennek fájó hiánya” pedig csalódást keltett a hazai elvárások tükrében.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint “a választási ígéretnek megfelelően a szövetség vezetése nem avatkozott bele a szakmai munkába”, az értékelés során azonban “megfogalmazódott a gyökeres változtatás iránti igény is”.

Az utánpótlás szerkezeti átalakítására, a klubok megerősítésére, a központosított olimpiai felkészülésre mindenképpen sor kerül a következő olimpiai ciklusban

– olvasható a tájékoztatásban. Emellett az MBSZ igyekszik visszaszerezni a nemzetközi szövetségben (UWW) 2014-ben elveszített pozíciókat, s azt szeretné elérni, hogy ismét legyen magyar tag az UWW elnökségében, illetve bírói karában.

Az elnökség felhatalmazta Németh Szilárd elnököt, hogy “széles körű párbeszédet folytasson a honi birkózóélet meghatározó szereplőivel, a korábbi nagy bajnokokkal, klubvezetőkkel, szakemberekkel, sportolókkal”. A szövetség vezetősége – áll a közleményben – nyitott “a továbblépés, jobbítás érdekében szakmai észrevételek befogadására”, az átalakított struktúrában működő szakágak élére pedig pályázat útján fogja kiválasztani a következő olimpiai ciklus felkészülésének az irányítóit.

Az MBSZ elnöksége fair play-díjra javasolja Lőrincz Viktort, a riói olimpián tanúsított magatartásának elismeréseként, nevezetesen azért, mert “igazi sportemberként viselkedett, miután gyakorlatilag megfosztották őt a szőnyegen jogosan kiharcolt bronzéremtől”.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.