Sport

Kiss Norbert négyből háromszor dobogóra állhatott a Hungaroringen

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője ötödikként zárt a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának negyedik futamán vasárnap a Hungaroringen.

A 31 éves szombathelyi pilóta – a hétvégén előbb két második és egy harmadik helyet szerezve – a hetedik helyről vágott neki a záróviadalnak. A rajtnál egy helyet visszaesett, de a második körre megelőzte Sascha Lenzet, a német pilóta azonban nem hagyta magát, s össze is ért a két kamion. Az ötödik körben Kiss egy koccanásnak köszönhetően a hatodik pozícióba lépett előre, ezután pedig nagy csatát vívott a francia Anthony Janiec-kel, majd a cseh Jiri Formannal az ötödik helyért, végül az utolsó körben utóbbit maga mögé utasítva szerezte meg a pozíciót.

A futamot a német Gerd Körber nyerte Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője előtt.

Kiss a mogyoródi hétvégén 44 pontot gyűjtött, így 142 pontjával feljött a harmadik helyre az Eb-pontversenyben, amelyet a német Jochen Hahn 246 ponttal vezet.

A szervezők tájékoztatása szerint szombaton 11 ezer, míg vasárnap 21 ezer, összesen pedig 32 ezer néző látogatott ki a hétvégén a Hungaroringre.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik