Sport

Tour de France: Froome majdnem elvesztette a sárga trikót

A belga Thomas De Gendt nyerte csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros körverseny tizenkettedik szakaszát, melyen az összetettben élen álló brit Chris Froome majdnem elvesztette a vezetést.

A Montpellier és Mont Ventoux közötti 178 kilométeres, hegyi befutóval zárult szakaszon De Gendt két másodperccel előzte meg a vele együtt szökő honfitársát, Serge Pauwelst.

Froome az utolsó kilométereken támadást indított a több esélyest is magába foglaló csoportból, s a brit kerékpárost az ausztrál Richie Porte és Nairo Quintana követte, ám a kolumbiai leszakadt tőlük.

Nem sokkal később Porte nekiütközött egy motorosnak, aki a nagy tömeg miatt megállni kényszerült, s Porte és Froome, valamint a hozzájuk csatlakozott holland Bauke Mollema is elesett. A sárga trikós kerékpárja megsérült, így egy rövid szakaszon felfelé futott a hegyen, amíg előbb a szervezőktől kapott egy kerékpárt, majd végül a csapatától egy megfelelőt. Így több mint másfél perc hátrányban ért célba riválisai mögött, de a versenybíróság szakasz utáni döntése értelmében megkapta Mollema idejét.

Chris Froome és Richie Porte azonos időeredményt kapott Bauke Mollemával a hajrában történt baleset miatt, így Froome megőrizte a sárga trikót

– áll a szervezők közleményében.

Nagyon boldog vagyok a felügyelők döntése miatt, úgy gondolom, hogy ez volt a helyes döntés. Köszönöm a versenybíráknak és a rendezőknek is!

– nyilatkozta a címvédő Froome.

Örülök az ítéletnek, nem szerettem volna így megszerezni a sárga trikót. A saját lábaimmal akarom elérni ezt

– hangsúlyozta Adam Yates, aki a szakasz eredeti eredménye szerint az összetett élére állt volna.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik