Sport

Óriási izgalmakat ígér a Red Bull Air Race budapesti futama

2016-ban már kilencedik alkalommal látogat Budapestre a Red Bull Air Race versenysorozata. A július 16-17-i hétvégén a 14 pilóta ismét a Duna felett repülve száll versenybe a győzelemért. A versenysorozat legendája, Besenyei Péter ugyan tavaly bejelentette visszavonulását, de idén is láthatjuk majd őt a levegőben.

A magyar főváros szívében rendezett verseny sajátosságát az adja, hogy a pilóták a Lánchíd alatt átrepülve, 2-3 méterrel a Duna felett kezdik a pilonokkal övezett pályát.

Leírhatatlan érzés elrepülni a híd alatt és a Parlament gyönyörű épülete előtt. Számomra az egyik legkedvesebb élmény a 10 évvel ezelőtti budapesti futamon aratott győzelmem

-lelkendezett Steve Jones, a Red Bull Air Race Világbajnokság versenyigazgatója. Különösen izgalmas hétvégére számíthatunk Budapesten, hiszen az aktuális szezonban az eddigi három versenyen három különböző pilóta diadalmaskodott. Az egyik nagy esélyes az osztrák Hannes Arch, akinek már kétszer sikerült nyernie a magyar fővárosban. Mellette a kétszeres világbajnok amerikai Kirby Chambliss és a pontversenyt vezető Matthias Dolderer érkezik favoritként. 

A versenysorozat 2003-ban indult világhódító útjára, s immár a 70. futamot rendezik meg a szervezők. A pilóták akár a 370 km/órás sebességet is elérhetik, és 25 méter magasságú szlalom pályákon kell megküzdeniük az esetenként 10 G terhelést is meghaladó nehézségi gyorsulással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik