Sport

Így lőtt gólt Bud Spencer a magyar pólóválogatottnak

Hétfőn este érkezett a hír: 86 éves korában elhunyt Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli. Sokak kedvenc filmszínésze kiváló sportoló, például mellúszóbajnok volt hazájában, és tagja volt az olasz vízilabda-válogatottnak is.

Olyannyira, hogy 1950-ben Európa-bajnoki negyedik helyet szerzett a csapat tagjaként. 1967-ben vonult vissza az aktív játéktól, utolsó válogatott meccsét éppen a mieink ellen játszotta, ezt követően már a filmvásznakon bizonyított.

Erős érzelmi kötelékek fűzték Magyarországhoz, hiszen egyrészt nagy csatákat vívott az olimpiai bajnok magyar válogatott ellen, másrészt tudta, idehaza hatalmas népszerűségnek örvend filmjei okán.

Még a legutóbbi időkben is tartotta a kapcsolatot a magyarokkal.

Tavaly 85. születésnapja alkalmával egy magyar válogatott köpenyt ajándékozott neki dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, 2015 szeptemberében pedig Skype-kapcsolat révén élőben beszélgetett a budaörsi vízilabda expó szervezőivel, a kétszeres olimpiai bajnok Gergely Istvánnal és a háromszoros olimpiai bajnok dr. Kiss Gergellyel.

Az alábbi videóban megnézhetjük egy gólját is, egy 1955-ben játszott magyar-olasz vízilabdameccsről, amelyet 7-3-ra mi nyertünk. A gól 33 másodperctől látható. A felvételen nyilatkozik Gyarmati Dezső, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki az akkori csapat egyik meghatározó tagja volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik