Sport

Két magyar is világcsúccsal nyert az uszonyosúszó-vb-n

senánszky petra (Array)
senánszky petra (Array)
Két nap után három arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal büszkélkedhet a magyar csapat.

Újabb három magyar érem született a görögországi Voloszban zajló uszonyosúszó világbajnokságon. A sportág idei legrangosabb eseményének második versenynapján legjobbjaink közül Kosina Gergő és Senánszky Petra is világcsúccsal diadalmaskodott, míg Varga Krisztina ezüstérmet nyert.

Szombaton is ugyanaz a három magyar versenyző szerzett vb-érmet Voloszban, mint pénteken. Senánszky Petra a 100 méteren aratott sikere után második aranyérmét is világcsúccsal nyerte: a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban 1:41.42 perces időeredménnyel ért célba. Varga Krisztina elmondhatja magáról, hogy minden külföldi riválisát megelőzte, és másodikként ezúttal is felállhatott a debreceni “sellőlány” mellé a dobogóra.

A férfiaknál ugyanezen a távon Kosina Gergő is a világ legjobbját érte el, így továbbra is azzal büszkélkedhet, hogy hosszú évek óta senki nem tudta legyőzni 200 méteren.

A görögországi világbajnokság második napján döntőt úszhatott 200 méteres felszíni úszásban Károlyi Csilla is, aki a kiváló ötödik helyen végzett, Kosara Géza pedig hatodik lett az 1500 méteres távon.

Két nap után a 13 fős magyar válogatott három arany- két ezüst- és egy bronzéremmel áll a vb-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik