Sport

Babosék óriási feltámadást produkáltak, de lemaradtak a döntőről

Babos Tímea a kazah Jaroszlava Svedovával az oldalán pénteken elődöntőt játszott a 712 ezer dollár (196,5 millió forint) összdíjazású eastbourne-i füvespályás tenisztorna párosversenyében. Nem indult jól a meccs a negyedik helyen kiemelt Babosék számára, 23 perc alatt veszítették el az első szettet 6-1-re. A második játszmában aztán nagyot változott a játék képe, a magyar-kazah kettős akkor lejátszotta a a második kiemelt, tajvani Csan Hao-csing, Csan Jung-jan párost és szintén 6-1-re nyerte meg a szettet, azaz jöhetett a döntő felvonás.

Eléggé fordulatos volt a döntő játszma, a tajvaniak 2-0-ra vezettek, Babosék onnan fordítottak, 6-5-nél azonban már ismét az ázsiai duó volt előnyben. Innentől kezdve már nem is engedték ki a kezükből a győzelmet, egy óra játék után jutottak be a fináléba.

Babos Tímea számára véget ért az eastbourne-i torna, egyesben a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitová búcsúztatta a második fordulóban. A világranglistán 45. magyar teniszező a jövő hétfőn kezdődő wimbledoni torna első fordulójában a hazai közönség előtt szereplő, szabadkártyás Katie Swan ellen ragad majd ütőt.

Eredmény – WTA-torna, Eastbourne, páros, elődöntő

Hao-csing, Jung-jan (tajvani) – Babos, Svedova (magyar, kazah, 4.) 6-1, 1-6, 10-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik