Sport

Nagykovácsiban nagy tekerés lesz

Akinek kedve, kellő kitartása van és szereti a csodás környezetet szombaton bringázhat egy keményet a 21. Crosskovácsin.

Az idei évben 21. alkalommal kerül megrendezésre a Crosskovácsi Mountain Bike Marathon, mely több éve a Mountain Bike Magyar Kupafutam sorozat, második állomása.

Minden évben több mint 700 versenyző áll rajthoz, hogy részt vegyen Budapest, és környékének legnagyobb mountain bike-os rendezvényén.A Nagykovácsi település csodálatos természeti környezete inspirálta a verseny rendezőit az első, 1995-ben létrehozott mountain bike verseny megrendezésére. A verseny rendezője minden évben a Crosskovácsi Sport Egyesület, melyet Nagykovácsiban élő sportolók, vállalkozók, és üzletemberek hoztak létre.

A verseny központjának a Nagykovácsi Tisza Kastély, és az azt körülölelő 6 hektáros őspark ad otthont. A versenyzők a 30 km-es rövid, az 50 km-es közép és a 70 km-es hosszútávon próbálhatják ki magukat, de a szervezők lehetőséget biztosítanak arra is, hogy a profik mellett a hobbi kategóriában indulók, valamint gyerekek és családok is versenyezhessenek.

Az idei Crosskovácsi újdonsága lesz az először megrendezésre kerülő iskolai futam, a Nagykovácsi általános iskola tanulói számára. A futamot majd az az iskolai osztály nyeri, melynek a legtöbb tagja teljesíti az 5,2 km-es gyermektávot.

A verseny időpontja: 2016. június 11. szombat 10.30
További információ itt és itt. Nevezés: itt.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik