Sport

Vízilabda Final Six: Loncar kivégezte a ZF-Egert

Remek kapusteljesítmény és gyenge helyzetkihasználás jellemezte a bajnoki ezüstérmes játékát, ami nem vezethetett sikerhez.

Az egri Biros Péternek ez volt az utolsó BL-fináléja, lévén már januárban bejelentette visszavonulását. Na ja, az egriek csapatkapitánya idén lesz 40 éves.

2004. május 30-án, a magyar vízilabdázás utolsó BL-győzelme alkalmával is a medencében volt. Ahogy Szívós Márton is. A Hajós Alfréd Uszodában a szerb-montenegrói Jadran Herceg Novit verték akkor 7-6-ra és azóta várunk az újabb sikerre.

Olimpiai és világbajnokunk ilyen előmenetellel várta a csütörtök estét, ahol a legjobb négy közé jutásért a ZF-Eger–Jug Dubrovnik ellen meccselt hét órától.

A kezdő sípszó után a Dubrovnik aktívabbnak tűnt, amit hat kapura lövéssel nyomatékosítottak az egri három ellenében, de szerencsére ez a különbség az eredményben egyelőre nem mutatkozott. Mitrovic elég jól állta a sarat. Az első negyed 2-2-es eredménnyel zárult, meg 2-2 kiállítással, de gól egyikből sem született.

Majd öt percnyi gólcsendet tört meg a Jug a második negyedben Loncar révén (2-3),  amire gyorsan válaszolt előnyből Vapenski. A félidő előtt a horvátok lőttek még egyet, így előnnyel fordulhattak a vendégek.

Az Eger remekül védekezett, de a támadójátéka nem működött és az sem jelentett sok jót, hogy a csapat legjobbja egyértelműen a kapus Mitrovic volt.

A harmadik negyedben felcsillant a remény, mivel 5-4-nél első alkalommal vezetett az Eger, de aztán a sípszó előtt nem sokkal egyenlített, majd a záró negyed elején újra egy góllal elhúzott a horvát csapat. Majd kettővel és végül 8-6-ra, és nagyrészt Loncar négy találatának köszönhetően meg is nyerték az elődöntőbe jutásért zajló mérkőzést. Akárcsak tavaly. Az Eger játszhat az ötödik helyért.

Vízilabda, BL Final Six, elődöntőbe jutásért, eredmény:

ZF-Eger–Jug Dubrovnik 6-8  (2–2, 1–2, 2–1, 1–3)
Hajós-uszoda, vezette: Sergej Naumov (orosz), Matan Schwartz (izraeli)

EGER:
Mitrovics – Csucskovics 2, Biros 1, Vapenszki 2, Hosnyánszky, Szivós, Hárai. Csere: Zalánki, Lőrincz B., Csuk 1, Bedő, Erdélyi. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

DUBROVNIK: Bijac – Macan, Markovic 1, Xavi Garcia 1, Felipe Perrone 1, Jokovic, Vrlic. Csere: Benic 1, Fatovic, Loncar 4, Obradovic, Ivankovic. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescak

Gól/emberelőny: 4/13, ill. 4/10
Gól/ötméteres: 1/1, ill. –
Védés: 11/19, ill. 13/19
Kipontozódott: Macan (26. p.),

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik