Sport

Eb 2016: Ronaldo nélkül is brutál erős Portugália

Lassan finiséhez érkeznek a barátságos mérkőzések a 2016-os Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében.

A szövetségi kapitányoknak május 31-ig van idejük eldönti, ki legyen az a huszonhárom játékos, akit benevez a tornára. Van akinél már letisztult a kép, de akadnak olyanok is, ahol csak az utolsó pillanatban dől el, ki marad bent és ki kerül ki a keretből.

Első sorban ami minket, magyarokat érdekel, hogy a csoportunkban lévő csapatok milyen eredményeket értek el a hétvége folyamán.

Ausztria válogatottja, kedden tesz látogatást Máltán, míg Izlandról sem tudunk szót ejteni, mert ők sem játszottak ebben a pár napban. Keddi ellenfele viszont az a Norvégia lesz, aki sima vereséget szenvedett vasárnap, a szintén csoportellenfél, de a szombati Bl döntő miatt, két sztárjátékosuk, Ronaldo és Pepe nélkül felálló Portugáliától (3-0). Ricardo Quaresma például akkora góllal köszönt be a 13. percben, hogy azt még maga a nagy CR7 is megirigyelhette volna.

Nem voltak füttyszótól hangosak a stadionok szombaton, ugyanis csak egy mérkőzést rendeztek.

Svájc fogadta a világranglista második helyezett, Belgium válogatottját. Fordulatos mérkőzésen a házigazda szerezte meg a vezetést az első fél óra végén. Viszont pár percre rá, egy hatalmas védelmi hiba után, Lukaku szemfüles góljával már egyenlített is a vendég gárda. Már már úgy tűnt, hogy döntetlen lesz az eredmény, de jelenleg a legdrágább belga játékos, Kevin De Bruyne másképp gondolta ezt és egy bődületes nagy góllal hallgattatta el a hazai publikumot, kialakítva a végeredményt (1-2).

A belga válogatott megmutatta, nemhiába második a világranglistán és tartják a szakemberek is esélyesnek akár a végső győzelemre is.

Vasárnap, a már említett portugálon kívül,további hat helyszínen volt mérkőzés.

Az összes eredmény közül kiemelkedik, az aktuális világbajnok, Németország hazai, Szlovákoktól elszenvedett 3-1-es veresége.

Az első nagy világversenyére készülő Albániának nem okozott legyőzni 3-1-re Qatar válogatottját ausztriai edzőtáborozásuk során.

Selejtezős csoporttársunk, Románia egy gólzáporos mérkőzésen maradt alul északi szomszédjával, Ukrajnával szemben. Az Eurosport beszámolója alapján a románok szerezték meg a vezetést, amit még a szünet előtt sikerült kiegyenlítenie Ukrajnának. Fordulást követően az első negyed órában újabb három góllal már a mérkőzést is megfordította és a végjátékhoz érve, megnyugtató 4-1-es előnyben voltak. Hogy elkerüljék a hatalmas égést a hazaiak két góllal kozmetikáztak az eredményen és végül megúszták egy gólos vereséggel (3-4).

A címvédő spanyol válogatott az erős kerettel rendelkező Bosznia-Hercegovina együttesét múlta felül Svájcban, a duplázó Nilitó és Pedró révén.

Nilitónak az első húsz percben szerzett duplájára csak Spahic tudott válaszolni, akinek volt még egy említésre méltó mozzanata a félidő végén. Egy buta szabálytalanság sorozat után rögtön piros lappal kiállíttatta magát.  Ezt követően, hősiesen állta a sarat a bosnyák válogatott, de Pedro a 94. percben bebiztosította a spanyol győzelmet (3-1).

Olaszország is győzelemmel hangolt az Eb-re. A Máltán megrendezett mérkőzésen Graziano Pelle góljával fektette két vállra a tornáról lemaradó Skóciát.

A selejtezőkből, a legjobb csoport harmadikként továbbjutó Törökország egy utolsó perces góllal verte Montenegró válogatottját. A gólt M.Topal szerezte.

Felkészülési mérkőzések, eredmények:

Portugália-Norvégia 3-0 (1-0)
Olaszország-Skócia 1-0 (0-0)
Ukrajna-Románia 4-3 (1-1)
Törökország-Montenegró 1-0 (0-0)
Albánia-Katar 3-1 (2-0)
Németország-Szlovákia 1-3 (1-2)
Spanyolország – Bosznia-Hercegovina 3-1 (2-1)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik