Sport

Fiatal tornászlányokat molesztált az edző

Egy általános iskolában is dolgozott testnevelőként, ott is voltak vele hasonló gondok.

A Népszabadság cikke szerint az átlagosnál kisebb termetű, de jóképű és sportos alkatú férfi fogdosta a fiatal tornászlányokat. Erről egy egykori élsportoló beszélt a lapnak, a nevét nem vállalta.

Azt mondta, hogy 9 évesen kezdett el tornázni, akkor még nem tűnt fel, hogy az edzőnek fura hajlamai lennének. Pár évre rá aztán már azoknál a gyakorlatoknál, amelyeknél edzői segítség kellett, a tréner keze el-eltévedt, a lába közé nyúlt vagy a mellét fogdosta. Ezt többekkel is csinálta, de nem tudtak mit kezdeni vele.

Úgy vélték, a molesztálás is a tornasport része.

A Népszabadságnak beszélő egykori tornász azért nem mondta el otthon, mi történt, mert szerinte szülei nem értették volna meg, hogy mi baja. Egyszerű munkásemberek voltak, és ő akkori sztárok gyerekeivel sportolhatott együtt. Szerinte a többiek azért nem beszéltek a történtekről, mert szégyellték szóba hozni.

Egy általános iskola korábbi tanulói is megerősítették a molesztálását, a férfi ott is dolgozott testnevelőként. Azóta már eltűnt a sportágból.

A korábbi tornász pályafutása során dolgozott más edzőkkel is, olyannal is, aki kínosan ügyelt, hogy alig érjen a tanítványaihoz. A gyakorlatok során legfeljebb csak a hasánál és a hátánál érintette meg a testét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik