Sport

Videóbíró segít már a kézilabdában is

Csak a mérkőzés végkimenetelét befolyásoló szituációt nézik majd vissza.

Egyre több sportágban lesz már alap a videóbíró használata. A kézilabdában is bevezetésre kerül a hétvégén.

Mindig vitát generál egy-egy vitatott eset, bent volt-e a labda vagy nem. Mérkőzések, bajnoki címek múlhatnak hibás vagy rosszul megítélt döntés miatt. Ezeknek az eseteknek mennének elébe a Kölnben megrendezésre kerülő férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében, ahol  is engedélyezték ezt az újkori technológia használatát.

Kezdeti gólvonal-technológiát később gólt jelző fénnyel egészítették ki, majd idén már az azonnali videózás is engedélyezett lett. A felvételeket egy a kapu felett elhelyezett kamera rögzíti, ami segítséget nyújthat a kérdéses szituációk tisztázásában – írja az ehffinal4.com.

A felvételek megtekintésének annyi kikötése azért van, mindez csak a mérkőzés végkimenetelét befolyásoló esetben és csak bírói kezdeményezésre történhet.

Nem kérhetik sem a csapatok sem a zsűri asztalnál ülő személyek, de még az EHF delegált sem. A videózás után meghozott ítélet viszont ugyanolyan döntésnek minősül, mint minden más hagyományos esetben.

Magyarokat az MVM-Veszprém képviseli a final four-ban. Rajta kívül még tagja a német THW Kiel, a lengyel Vive Tauron Kielce és a francia Paris Saint-German egyeüttese.

Az elődöntők párosítása

MVM-Veszprám – THW Kiel
Vive Tauron Kielce – Paris Saint-German

Az elődöntőket szombaton, míg a helyosztókat vasárnap rendezik a kölni Lanxess Arénában.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik