Sport

Megint rommá verték a címvédő Golden State Warriorst

A kiesés szélén Stephen Curryék a nyugati főcsoportdöntőben.

Lassan elfogynak a jelzők arra, amit az Oklahoma City Thunder művel az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában. Az OKC 2-1-es vezetésről várta a címvédő Golden State elleni, magyar idő szerint szerda hajnali meccset, a hazaiak pedig ezúttal is bekezdtek, a GSW csak szaladt az eredmény után, 72-53 volt az állás a félidőben.

Így kezdett az OKC:

Bár a harmadik negyedben Klay Thompsonnak elgurult a gyógyszere és dobott 19 pontot zsinórban, egyedül kevés volt ez ellen a Thunder ellen, amely végül nagyon simán behúzta ezt a meccset is. 118-94 lett a vége, Russell Westbrook 36 pontot és 11-11 lepattanót, illetve asszisztot szerzett, Kevin Durant 26 pontot és 11 lepattanót tett be a közösbe.

A végén már ilyenekkel sokkolt az OKC:

A túloldalon Thompson volt a legerédmenyesebb a maga 26 pontjával, Stephen Curry 19-ig jutott, de pocsék mezőnymutatóval, 20 rádobásából csak 6 volt jó, a triplavonalon túlról csak 20 százalékkal tüzelt (10-ből kettő ment be).

Draymond Green is árnyéka önmagának, márpedig ha neki nem megy, akkor a csapatnak sem. A legutóbbi meccsen Steven Adamset tökön rúgó játékos kapcsán sokan ki voltak akadva, hogy nem tiltotta el a liga, csak pénzbírsággal sújtotta, de az igazat megvallva így, hogy ott volt sem zavart túl sok vizet. Mindössze egy jó mezőnydobása volt, és bár leszedett 11 lepattanót, mínusz 30-as mutatója a meccs végére eléggé katasztrofális. Lehet az zavarta meg, hogy nagyon kifütyülték a meccs elején.

A Golden State a kiesés szélére sodródott, most már „must win” üzemmódba kell kapcsolni a csapatnak. A következő meccset pénteken hajnalban rendezik Oaklandben, addig kellene kitalálnia valamit Steve Kerrnek, mert az elmúlt két meccsen nem csak legyőzték, hanem a parkettába döngölték csapatát.

Eredmény – NBA-rájátszás, nyugati főcsoportdöntő

Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 118-94 (30-26, 42-27, 22-29, 24-12)

Az állás: 3-1 az OKC javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik