Sport

Egy ikerpár megcsinálta azt, amit a Klicsko-testvérek

A profi bokszban meglehetősen ritka az, ha testvérpár ural egy teljes súlycsoportot. Az ukrán óriások mintájára most egy texasi ikerpár ült fel a nagyváltósúly trónjára.

Ki ne ismerné a Klicsko-testvérek nevét. Az ukrán óriások, Vitalij és Vladimir meghatározó szereplői az ökölvívás nehézsúlyú világának, elég régóta.

Hasonló babérokra tör a huszonhat éves amerikai Jermell és Jermall Charlo, akik azzal írták be magukat a profi boksz történelem könyveibe, hogy első ikerpárként egy időben tulajdonosai valamelyik nemzetközi boksz szervezet világbajnoki övének. Ráadásul ugyanabban a súlycsoportban érték el ezt a sikert, de más világszervezetnél.

A hétvégi Las-Vegasban rendezett gálán mindketten szorítóba léptek.

Jermall, az IBF világbajnoki övét még tavaly szeptemberben szerezte meg, miután a harmadik menetben kiütötte Cornelius Bundrage-t, majd először Wilky Campfor-t ellen védte meg egy négy menetig tartó küzdelem során. Így ő címvédőként érkezett és lépet kötelek közé a las-vegasi tornán, és ha  küzdelmes csatában is, de egyhangú pontozással, Austin Trout-ot legyőzve, másodszor is megvédte  nagyváltósúlyú címét.  Pályafutása eddig makulátlan, 24 mérkőzéséből tizennyolcat KO-val nyert meg.

Az ikertestvérének Jermellnek a szombati volt az első címmeccse és a tudósítások szerint sokáig vesztésre állt John Jacksonnal szemben. A hetedik menetben azonban egy életerős ütéssel kifektette ellenfelét és elhódította a WBC övét. Testvéréhez hasonlóan ő is veretlen, huszonnyolc sikeréből tizenhárom fejeződött be korábban a kiírtnál és immár világbajnok is.

Ezzel lehet elkezdődött egy Charlo korszak a nagyváltósúlyban?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik