Sport

Négyből három magyar evezős egység döntőbe jutott

evezés (evezés, )
evezés (evezés, )
A finálékat kedden rendezik.

Négy magyar egységből három továbbjutott a döntőbe a luzerni, úgynevezett végső evezős olimpiai kvalifikációs regatta hétfői versenynapján. A magyar szövetség (MESZ) Facebook-oldalának beszámolója szerint a normálsúlyú egypárevezősök középfutamában Pétervári-Molnár Bendegúz fél távnál még csak negyedik volt, de végül másodikként haladt át a célvonalon, így továbbjutott.

A normálsúlyú kormányos nélküli kettesek középfutamában a két hete Európa-bajnoki aranyérmet nyerő Simon Béla, Juhász Adrián duó sokáig a negyedik helyen haladt, de olyan remekül hajrázott, hogy végül elsőként ért célba, ezzel szintén bekerült a hatos fináléba

A Krpesics Péter, Szigeti Roland, Forrai Dávid, Vallyon Bence összetételű könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes reményfutamában második lett, és ugyancsak továbbjutott. A Galambos Péter, Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú kétpárevezős a negyedik helyen végzett középfutamában, így lemaradt a döntőről.

Nagy sikernek tartjuk és nagyon pozitívan értékeljük, hogy három finalistánk van. Nagyon nehéz volt a döntőbe jutás, hiszen mindössze egy-két másodperc választotta el az első és az utolsó helyezetteket

– nyilatkozta az MTI-nek Alföldi Zoltán, a MESZ szakmai koordinátora a helyszínről.

Egypárban három, a többi számban pedig két-két riói indulási jogot osztanak ki a viadalon, amelyen nemcsak az európai sportolók, hanem minden olyan versenyző elindulhatott, akinek még nincs kvótája. Ez az utolsó lehetőség a kvótaszerzésre, a regattán 47 ország közel 400 versenyzője küzd az indulás jogáért 14 kategóriában.

A döntőket kedden rendezik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik