Sport

Megható és elgondolkodtató nyilatkozat a magyar úszótól

Szilágyi Liliána mindössze egy századmásodperccel maradt le az aranyéremről vasárnap a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a londoni vizes Európa-bajnokság zárónapján. Bár azt gondolhatnánk, hogy az ifjúsági olimpiai bajnok sportoló el volt keseredve emiatt, de az M4 Sportnak adott interjújából kiderült, hogy egyáltalán nem, nagyon is örült élete első felnőttversenyen szerzett érmének.

A 19 éves Szilágyi arról beszélt, ilyen kis különbségek benne vannak a sportban, és inkább most kapjon ki, mint az olimpián.

Ezután meglepő kijelentést tett: három hónappal ezelőtt majdnem abbahagyta az úszást. Mint mondta, bár az emberek azt gondolták, könnyű neki, amiért igazi sportos családba született (nagyapja Gyarmati Dezső olimpiai bajnok vízilabdázó, apja Szilágyi Zoltán, ifjúsági Európa-bajnok és olimpikon úszó – a szerk.), de ez egyáltalán nem volt így, nagy teher nehezedett rá.

Három hónappal ezelőtt mindezt rendeztem magamban és azt mondtam: elég volt. És mégis itt vagyok. Életemben először magam miatt csinálom, nem pedig azért, hogy ki az én apám, ki az én nagyapám, ki az én családom.

Meg akarok állni, mint a saját nevem, a saját egyéniségem, a saját tehetségem és a saját sportom miatt. És ez hihetetlenül nehéz, mert rengeteg akadályt kaptam és még rengeteg lesz is, de annyira boldog vagyok, hogy végre önmagam lehetek. Életem legnehezebb három hónapja volt ez, de együttesen a legboldogabb. Mert tudom, hogy ki vagyok és tudom, hogy mit akarok” – mondta a verseny után a mérhetetlenül boldog Szilágyi Liliána.

Így leírva is átjön az üzenet, de csak ajánlani tudjuk, hogy nézze meg mindenki az interjút, mert Szilágyi egészen magával ragadóan beszél minderről. Ehhez csak IDE kell kattintani. Érdemes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik