Sport

Úszó-Eb: Csak azért nem lesz három magyar a 400 vegyes döntőjében, mert nem lehet

Az utolsó napjához érkezett a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság, amelynek vasárnap délelőttjén a férfi 400 méteres vegyesúszásban három magyar induló is volt. Közülük Verrasztó Dávid teljesített a legjobban, aki 4:14.49-et úszott, a legjobb idővel jutott be a délutáni döntőbe.

Teljesen rendben volt minden, a mögöttem úszó brit srác nehezítette meg kicsit, mert mindig nehezebb úgy úszni, hogy érzed, húzod magaddal a másikat

– mondta Verrasztó a magyar szövetség Facebook-oldalának.

Gyurta Gergely (4:17.76) és Grátz Benjámin (4:18.49) is az első nyolcban végzett, ám mivel egy országból csak két versenyző vehet részt a fináléban, így a bő fél másodperccel gyorsabb Gyurta készülhet a döntőre.

A már három Eb-aranynál járó Kapás Boglárka a harmadik legjobb idővel jutott be a 400 gyors döntőjébe. Késely Ajna az elsőszámú tartalék, ő a kilencedik lett.

“Azért már érzem, hogy van benne párezer méter verseny erről a hétről, de ugyanúgy rá fogok menni az aranyra, mint az előző két számban. A nagy hajrát még nem dobtam be, azt délutánra tartogatom, aztán kiderül, itt mire lesz elég” – értékelt Kapás.

A Cseh László, Balog Gábor, Financsek Gábor, Bohus Richárd összetételű 4×100-as férfi vegyesváltó a harmadik legjobb idővel (3:36.81) jutott döntőbe, így délután az érem mellett a riói kvótaszerzés reményében csobbannak vízbe a fiúk.

A női 4×100-as vegyesváltó ugyan a 13. lett (4:12.05), de Burián Kata, Juhász Adél, Sebestyén Dalma és György Réka személyében a legfiatalabbak vetette be Hargitay András szövetségi kapitány, ez a csapat inkább a jövőnek szólt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik