Sport

Kapás Boglárka tönkreverte a mezőnyt és aranyérmes az úszó Eb-n

Szombaton az 1500 méteres női gyorsúszással indult a délutáni program a londoni vizes Európa-bajnokságon, a mezőnyben két magyar induló is volt, Kapás Boglárka és a mindössze 17 éves Juhász Adél. Kapás kvalifikálta magát a legjobb idővel a fináléba.

Kapás Boglárka már az elején ellépett a riválisoktól, a táv felénél már két testhossz volt az előnye, így onnantól kezdve tulajdonképpen csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel fog nyerni. Az egyéni csúcsától messze volt, most nem ez volt a cél, az aranyérem pedig összejött, 15:50.22 Eb-csúccsal lett aranyérmes.

Nagyon örülök, pont így terveztem ezt a versenyt, pontosabban Belmonténél sohasem lehet tudni, hogy épp aznap mit akar: megy, mint a meszes, vagy csak utazik, mint ma. Én mindenesetre azt mondtam magamnak 300-nál, egy életem, egy halálom, most elindulok. Az Európa-bajnoki csúcs megdöntése volt a célom, ez sikerült, boldog vagyok

– mondta Kapás a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalának.

A második helyezett Mireia Belmonte Garcia 10 másodperccel kapott ki (16:00.20), a harmadik a szintén spanyol Maria Vilas Vidal lett. Juhász Adél hatodikként csapott be a célba.

Kapás Londonban már harmadszor nyert: aranyérmes volt korábban 800 méteren és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként is.

Eredmény – vizes Eb, 1500 gyors, nők, döntő

1. KAPÁS BOGLÁRKA 15:50.22 P
2. Mireia Belmonte (Spanyolország) 16:00.20
3. Maria Vilas (Spanyolország) 16:01.25
…6. JUHÁSZ ADÉL 16:22.69

Ajánlott videó

Olvasói sztorik