Sport

Kapás a 800 gyors, Hosszú a 200 vegyes királynője lett

Verrasztó nagy hajrával ötödik lett. .

A Londonban zajló úszó Európa-bajnokság csütörtöki napjának első döntőjében Kapás Boglárkáért izgulhattunk. A 2012-ben arany, 2014-ben pedig bronzérmet szerző után a legjobb idővel jutott be a 800 méteres gyorsúszás döntőjébe. A magyar úszó nagyjából a táv feléig az élmezőnyben haladt, majd 350 méternél vette át a vezetést.

Kétszáz méterrel a vége előtt több mint két másodperc előnye volt a címvédő brit Jazmin Carlin előtt. Az utolsó oda-vissza távra fordulva tovább nőtt a 23 éves magyar versenyző előnye, aki végül nagy fölénnyel megnyerte a döntőt.

Amit megbeszéltünk az edzőimmel, azt nagyjából sikerült megcsinálni. Picivel jobb időt szerettem volna úszni, de mivel újra Európa-bajnok vagyok, nagyon örülök – és még sohasem voltam ennyire jó formában, mert bár egyáltalán nem készültünk erre a versenyre, már a bemelegítés alatt éreztem, nagyon jól megy az úszás. Majdnem egyéni csúcs lett, még az első felén kell dolgozni kicsit

– vélekedett Kapás a győzelme után.

A 200 méteres vegyesúszás fináléjában két magyar, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn is érdekelt volt. A táv felénél Hosszú egy testhosszal vezetett a mezőny előtt. Az Iron Lady győzelméhez kétség sem férhetett, ráadásul új Európa-bajnoki rekordot úszott (2:07.30), a saját rekordját döntötte meg nyolc tizeddel. Verrasztó nagyot hajrázva az ötödik lett.

Szilágyi Liliána a futamában a harmadik lett, így a negyedik legjobb idővel került be a 100 méteres pillangóúszás pénteki döntőjébe. Sajnos Bohus Richárd nem jutott be a 100 gyors fináléjába.

Nagyon élveztem az úszást, egyáltalán nem izgultam, ami velem még sohasem fordult elő. Csodálatos, hogy ma ennyi magyar szurkoló van kint, fantasztikus előttük úszni. Holnap pedig még jobb leszek

– nyilatkozta Szilágyi.

Eredmény – Úszás, Európa-bajnokság, döntők

női 800 méter gyors:
1. Kapás Boglárka (magyar) 8:21.40
2. Jazmin Carlin (brit) 8:23.52
3. Tjasa Oder (szlovén) 8:25.68

női 200 méter vegyes:
1. Hosszú Katinka (magyar) 2:07.30 – új Európa-bajnoki rekord
2. Siobhan-Marie O’Connor (brit) 2:09.03
3. Hannah Miley (brit) 2:11.84

5. Verrasztó Evelyn (magyar) 2:12.91

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik