Sport

Komoly elismerésben részesült öt kiváló kézilabdázónk

A játékosokra bárki szavazhat az interneten.

Korsós Dorina, Tóth Gabriella, Lukács Viktória, Szekerczés Luca és Bíró Blanka. Ők, öten vannak versenyben „az ADRIATIC WORLD fiatal női kézilabdázója” címért.

A harmadszorra kiírt, a Handball-Planet.com által szervezett szavazásra tizenegy szakújságíró állította össze a huszonnyolc nevet tartalmazó listát, ahol posztonként négy játékos szerepel. A listára az 1995-ben vagy utána születettek kerülhettek fel.

Bíró Blanka, Vác és a válogatott kapusa kiemelkedő teljesítményével érdemelte ki a jelölést. Remeklésének köszönhetőn jövőre már a Ferencváros csapatát erősíti.

Korsós Dorina és Tóth Gabriella a Győri Audi ETO KC-ban kézilabdáznak, előbbi balszélső, utóbbi átlövő poszton. Korsós még a februári elülső-keresztszalag szakadás után lábadozik. Míg Tóth, szintén súlyos térdsérülés után már pályára léphetett a szezon második felében. Igaz, csak bajnoki mérkőzésen, a Bajnokok-ligájában nem kapott lehetőséget.

A Ferencvárosból is két játékos került ki, Szekerczés Luca és Lukács Viktória. Szekerczés jobbátlövőként általában büntetődobáskor kapott szerepet, míg Lukács jobbszélsőként jövőre lehet húzóembere a csapatnak.

Szavazni május 27-ig lehet, ahol a szurkolók is leadhatják voksaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik