Sport

Hosszú és Verrasztó kéz a kézben jutott döntőbe

Gyurta Gergely negyedik lett 1500 gyorson, Cseh Európa-bajnoki csúcsot úszott.

Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn 200 vegyesen próbált meg bejutni a fináléba. A második középdöntőben úszó páros közül Katinka kezdett jobban, Verrasztónak nem igazán sikerült a rajt, de a táv felénél így is harmadik helyen fordult. Az Iron Lady simán megnyerte a futamot, Evelyn pedig harmadik lett, így mindketten bejutottak a döntőbe. Hosszúé az első, Verrasztóé a negyedik legjobb idővel.

Verrasztó a 100 hát döntőbe is úszott, miután egy másik versenyző visszalépett. Éremre nem volt esélye, a nyolcadik lett.

Cseh László és Kenderesi Tamás futamgyőztesként jutott be a 200 pillangó döntőjébe. Előbbi ráadásul új Európa-bajnoki rekordot (1:54.29) repesztett.

A szerdai nap első döntője a legbrutálisabb szám, a férfi 1500 méteres gyorsúszás volt. A fináléban Gyurta Gergely képviselte a magyar színeket. A rendkívül erős mezőnyben éremre nem volt esélye, de egy nagyon okos versenyzéssel a negyedik helyen ért célba. Honfitársunk három másodperccel maradt el az egyéni legjobbjától.

A győzelmet az olasz Gregorio Paltrinieri szerezte meg, aki több mint öt és fél másodperccel javította (14:34.04) meg a 2015-ben felállított Európa-csúcsát. A második helyet honfitársa, Gabrielle Detti zsebelte be, míg a harmadik az ukrán Mykhaylo Romanchuk lett.

Horváth Dávid a 200 méteres mellúszás második középfutamában volt érdekelt, de nem sikerült kivívnia a csütörtöki döntőbe jutást. Összesítésben a 12. lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik