Sport

Hoki-vb: Kanada több gólt kapott a finnektől, mint a magyarok

Két szuperrangadó szerepelt az oroszországi jégkorong-világbajnokság kedd esti programjában: a finnek a kanadaiakkal, a házigazda oroszok a svédekkel csaptak össze.

A B csoportban a Finnország-Kanada ütközet a nyolcas első helyéről döntött, két hibátlan csapat találkozott egymással. Gólnélküli első harmadot követően a finnek kihasználták Talbot kapus bizonytalanságait, így 40 percnyi játék után 3-0-ra vezettek. A harmadikban is az északiak ütöttek újabb gólt, a tengerentúliakon így kezdett úrrá lenni a frusztráció. Nem is tudtak szépíteni sem, így 4-0-ra kikaptak. A magyar válogatott 0-3-at játszott Finnországgal.

Az A csoportban a második hely volt a tét, na meg az, hogy ki kapja a németek ellenfélnek a negyeddöntőben. Az oroszok hamar dűlőre vitték a dolgot, a meccs derekán már 4-0-ra vezettek, a svédektől csak a szépítésre futotta.

Kialakult tehát a negyeddöntő mezőnye: Csehország-Egyesült Államok, Oroszország-Németország, Svédország-Kanada és Finnország-Dánia összecsapásokat rendeznek majd az egyenes kieséses szakaszban.

A magyar válogatott a franciák veresége után kiesett a világelitből.

Eredmény – jégkorong-vb, 7. forduló

Finnország – Kanada 4-0

Oroszország – Svédország 4-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik