Sport

Hoki-vb: tisztul a kép a magyarok csoportjában

Miután a magyar jégkorong-válogatott szombaton remek játékkal legyőzte a fehérorosz csapatot, így számtalan lehetséges forgatókönyv volt arra nézve, hogyan maradhatunk bent az A csoportban. Ez a kép némileg tisztult hétfőn délután, a kanadaiak ugyanis visszafogott tempóval is legyőzték a franciákat 4-0-ra.

Nekünk ugye továbbra is a fehéroroszokra kell figyelnünk, azonos pontszámmal állunk velük, de az egymás elleni eredményünk jobb, így előzzük őket.

Ha hétfőn este legyőzzük a németeket a rendes játékidőben, akkor biztos, hogy bennmaradunk az elitben.

Előfordulhat még egy hármas holtverseny is: ha mi és a fehéroroszok is nyerünk, a szlovákok pedig kikapnak az amerikaiaktól. Ebben az esetben egy minicsoport alakulna ki, ahol az egymás elleni eredmény és gólok számítanának. Ez már adott, már lementek az érintett meccsek, körbeverés volt. A szlovákok jönnének ki belőle a legjobban, nekik három pontjuk és +1-es gólkülönbségük van, a magyarok a másodikak 3 ponttal és 0-s gólkülönbséggel, a fehéroroszoknak pedig szintén 3 pontjuk lenne, de -1-es gólkülönbség. Ebben az esetben a franciák lennének a csoportutolsók (mert akkor kikaptak a fehéroroszoktól), de ők ugye nem eshetnek ki, így a B csoport 7. helyezettjének eredményeit összevetnék az A csoport 7. helyezettjével, a rosszabb esne ki a világbajnokságról.

Eredmények – jégkorong-vb

A csoport:

Oroszország – Norvégia 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

B csoport:

Kanada – Franciaország 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik