Sport

Stephen Curry “elszabadult” a hosszabbításban

A Golden State Warriors legjobbja három hét kihagyás után szórta a triplákat.

Hosszabbítás után 132:125-re győzőtt a Golden State Warriors a Portland Trail Blazers ellen. Az NBA rájátszás nyugati főcsoport-elődöntőjében ezzel már 3-1 arányban vezet.

Pedig jól kezdődött az este a Portland-i részről, a harmadik negyedig csak futott az eredmény után a GSW.  A csapat sztárja, a kétszeres MVP Stephen Curry sérülése után most tért vissza és ugyan kezdetben gyengén ment neki, triplái nem működtek, de Livingson kiállítása miatt végül összesen 36 percet töltött a pályán és a miután elkapta a fonalat, a negyedik negyedben döntetlenre mentette a Warriors a főcsoport-elődöntőt.

Persze Curry a rendes játékidőt sem aludta végig, 31 pályán töltött perc alatt azért dobott 23 pontot, de amit a hosszabbításban művelt az valóban káprázatos volt. Öt perc ráadásban 17 pontot – három triplát és négy kétpontost – dobott, így a meccset végül 40 ponttal, 9 lepattanóval és 8 gólpasszal zárta. Ezzel az otthoni zakóval nehéz helyzetbe került a Portland, a GSW egy győzelemmel már a döntőben érezheti magát.

A nap másik főcsoport elődöntőjén, a keletin, a Miami Heat sokkal simábban verte a Torontót.

NBA, főcsoport-elődöntők, eredmények:

Kelet:
Miami Heat-Toronto Raptors 94-87 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2

Nyugat:
Portland Trail Blazers-Golden State Warriors 125-132 hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Golden State javára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik