Sport

Lemaradt a világliga szuperdöntőjéről a magyar pólóválogatott

A magyar férfi-vízilabdaválogatott kedden, Szentesen 13-10-re legyőzte Görögországot.A vendégek vezettek az első negyed után 4-2-re, azonban a félidő végén sikerült fordítani (7-6 ide). A harmadik játékrészben három góllal is vezetett a magyar csapat, innen kapaszkodott vissza egálra a görög válogatott. A hajrát Benedek Tibor csapata bírta jobban, 13-10-nél, emberfórban támadhattunk, de Varga Dániel lövését védte a kapus, ezzel pedig eldőlt, hogy nem leszünk ott a kínai szuperdöntőben.

A két együttes ugyanis 15-15 ponttal végzett a csoportjában, azonban a helléneknek jobb a gólkülönbségük – mindössze egy találattal. Ők jutottak tovább.

“Nincs okunk szégyenkezni az eredmény miatt, de azért kétszer ott volt a kezünkben a lehetőség, amikor három góllal vezettünk, sőt, a végén volt egy emberelőnyünk, amit elkapkodtunk egy zűrzavaros helyzetben. Elfogadjuk, hogy ez a helyzet, de nekünk most a legfontosabb az olimpia, ez mindent felülír. Nagyon sajnálom, hogy nem leszünk ott a Szuperdöntőben, de megtettünk mindent ezért. A Szuperdöntő egy világverseny, de ebben az évben mindenki alárendeli az olimpiának, most nem ugyanolyan lesz a torna, mint tavaly vagy tavalyelőtt. De azért játszhattunk volna a szerbekkel, akár egy döntőt is, még ha kispályán is. Mindentől függetlenül örülök a mai teljesítménynek, hiszen voltak jó egyéni teljesítmények, a közönség is jó mérkőzést láthatott. Ezekre az utolsó pillanatokra viszont készülnünk kell, sokkal jobban kell majd koncentrálni, hiszen ekkor dőlnek el a meccsek” – mondta az M4 Sportnak Benedek Tibor.

Eredmény – vízilabda Világliga

Magyarország–Görögország 13–10 (2–4, 5–2, 2–2, 4–2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik