Sport

Hatodik lett a magyar öttusázó a vk-döntőn

Nagy lépést tett az olimpia felé.

Marosi Ádám a hatodik helyen végzett az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében, az egyesült államokbeli Sarasotában. A 36 fős mezőnyben további két magyar volt ott, Demeter Bence 22., Kasza Róbert pedig 29. lett. Győzött a brit James Cooke.

Marosi a körvívásban – melyet már csütörtökön lebonyolítottak – elmaradt a legjobbaktól, 35 ellenfeléből csak 17-et győzött le. A szombati folytatásban azonban eredményesebben szerepelt, a 200 méteres úszásban a negyedik legjobb idő volt az övé, majd a bónuszvívásban gyűjtögetett még pontokat, a lovaspályán pedig alig rontva ment végig, így három szám után a tizedik helyen állt, belátható távolságra a közvetlen élcsoport tagjaitól. A lövészetekkel megszakított 4×800 méteres futásban szoros küzdelemben négy helyet javított.

A döntőt megelőző négy versenyből hármon indult, Kairóban második, Rio de Janeiróban harmadik, majd Kecskeméten megint második volt.

A vk-fináléban közvetlenül nem osztottak riói kvótát, de – emelt szintű – pontokat lehetett gyűjteni az olimpiai ranglistára, amelyről a június 1-jei zárás után legalább hat férfi és hat női versenyző jut majd részvételi joghoz. Marosi az olimpiai ranglistán az élen állt a vk-döntő előtt, és hatodik helyével megerősítette pozícióját a legjobbak között.

Kasza már a tavalyi Európa-bajnokságon olimpiai kvótát szerzett.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik