Sport

Ez érdekes lesz: 5 ezer újpesti és 10 ezer fradista utazhat együtt a Magyar Kupa döntőjére

Az utóbbi évek egyik legnagyobb és legjobban várt derbije következik, Újpest-Ferencváros lesz a Magyar Kupa döntőjében szombaton. A pályaválasztó az Újpest, a meccs viszont a Fradi pályán lesz, ezt már előre lehetett tudni.

Évek óta megszokott volt, hogy a lila-fehérek vendégjátéka esetén, szurkolóik Újpest-Központ megállónál gyülekeznek, onnan pedig külön metrókkal érkeznek a Ferencváros stadionjához.

Hétvégén ez másképpen lesz, annak ellenére, hogy most 5 ezer Újpest szurkoló megy a meccsre.

A rendőrség és az MLSZ ugyanis nem biztosította a szervezet utazást, írja a Bors. Mindenki úgy megy ahogy akar, vagy ahogy tud, annyi van megadva, hogy a lila-fehér szurkolók a Nagyvárad téren gyülekeznek. Ami viszont a Fradi pálya előtt van egy megállóval, tehát ugyanúgy közlekednek majd, mint a zöld-fehérek, csak ők maximum egyel előbb leszállnak.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a Ferencváros ultrái, akik már jó ideje nem járnak meccsre, most demonstratív vonulást szerveztek a Fradi-táborért. Ők a IX. kerületi Bakáts téren fognak gyülekezni, tehát nem messze a stadiontól. 

A rendőrség a Borsnak cáfolta azt az információt, miszerint

az MLSZ-el közösen hozta meg azt a döntést, hogy az újpesti szurkolók, ne szervezetten utazzanak a mérkőzésre.

A szövetség, azt a tájékoztatást adta a Borsnak, hogy a BKK miatt nincs szervezett út Újpestről, állítólag kivitelezhetetlen egy külön metró indítása. Hogy miért nem megoldható, arra nem kaptak érdemi választ.

Közben a police.hu is kiadott egy tájékoztatást a stadion körüli lezárásokról.

Tilos megállni 2016. május 6-án 20 órától 2016. május 7-én 24 óráig a Budapest VIII., IX. és X. kerület különféle részein:

  • az Albert Flórián út mindkét oldalán a Könyves Kálmán körút és a Vágóhíd utca között,
  • a Bláthy Ottó utca mindkét oldalán
  • és az Üllői út és az Elnök utca között,
  • a Fék utca mindkét oldalán az Albert Flórián út
  • és a Lenkei János utca között,
  • a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződésében található felüljáró alatti területen
  • és a felüljáró melletti szervizutak mindkét oldalán.

Sün 1

Szakaszosan és időszakosan lezárásra kerül 2016. május 7-én 12 órától, 2016. május 7-én 24 óráig a Budapest VIII., IX. és X., Albert Flórián út mindkét oldalán a Könyves Kálmán körút és a Vágóhíd utca között, Üllői út szervizút mindkét oldali szakasza a Könyves Kálmán krt. és a Nagyvárad tér között, Könyves Kálmán krt. az Üllői út és a Vajda Péter utca között.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik