Sport

Michelisz: Ez lehetett volna életem versenye

A pechszériája miatt csalódott versenyző örömmel látta, hogy Ficza Ferenc remekelt a Hungaroringen.

Amint arról írtunk, a szerencse elpártolt Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokságon szereplő Honda gyári csapatának magyar pilótája mellől a Hungaroringen. Honfitársunk az első futamon el sem tudott rajtolni, mivel elfüstölt alatta a versenygépe, a második versenyen pedig az utolsó helyről indulva már a hatodik volt, amikor kitört a bal hátsó kereke.

Már az is bravúr, hogy beért a célba, ráadásul pontszerző helyen.

Lehet, hogy életem versenye lehetett volna, ha be tudok érni hatodikként. Az utolsó másfél-két körben kezdtem érezni, hogy valami nem jó, végül a hátsó felfüggesztés nem bírta ki, fél körön múlt, hogy nem lettem hatodik

– mondta Michelisz az MTI-nek.

Hozzátette, nem mellékes számára, hogy korábbi csapata, a Zengő Motorsport hogyan teljesít, még úgy sem, hogy már nem ott versenyez. Gratulált Ficza Ferenc teljesítményéhez, aki azután, hogy az első futamon kilencedikként ért célba, a 16. pozícióból rajtolva a 14. helyen zárta a fő versenyt.

A versenyre szombaton közel 8 ezer, vasárnap az esős és szeles időjárás ellenére mintegy 35 ezer néző látogatott ki a szervezők tájékoztatása szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik