Sport

Hungaroring: Michelisz jobbra számított az időmérőn

Michelisz Norbert hatodik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi hétvégéjének szombati időmérőjén, így a fordított rajtsorrend szabálya értelmében az első vasárnapi futamnak az ötödik helyről vághat neki.

A sorozat harmadik fordulójának kvalifikációján a gyári Hondával versenyző magyar pilóta az időmérő első, 20 perces szakaszát – amelyből a legjobb 12 jutott tovább a következő szakaszba – a 8. pozícióban fejezte be, míg a Zengő Motorsport versenyzője, Ficza Ferenc a 17. helyen zárt.

A második, tízperces etapban Michelisz az utolsó körére hagyta a döntést, s bár beérkezésekor a harmadik helyre ugrott, végül még hárman megelőzték, így hatodikként fejezte be az időmérőt, és nem került be a legjobb öt pilótát felvonultató harmadik részbe.

Kicsit csalódott vagyok, az időmérőig minden jól ment, úgy éreztem, bejuthatok a Q3-ba

– nyilatkozta a kvalifikációt követően Michelisz, aki két hondás csapattársával, a portugál Tiago Monteiróval és a brit Rob Huff-fal másodikként zárt a csapatidőfutamban a Citroënek mögött, a Lada pilótahármasát megelőzve.

Hazai pályán jó lett volna előrébb végezni az időmérőn. Szeretnék dobogóra állni az első vasárnapi futamon, és természetesen a másodikon is ez a cél, de a hatodik helyről jóval nehezebb lesz.

A sajtótájékoztató után gyertyagyújtással emlékeztek meg a szombaton elhunyt Ferjáncz Attila örökös magyar ralibajnokról.

Az első futamot vasárnap 14.15-től, a másodikat pedig 17.15-től rendezik meg a Hungaroringen. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik