Sport

Strandröpi helyett az enyészet pattog a Városmajorban

Hiába kapott meg egy rakat teniszpályát az MTK a Széll Kálmán térnél, két és fél éve nem nyúltak hozzá, csak ígérgetnek.

Egy rakat teniszpályát, tehát kvázi egy sporttelepet kapott az MTK két és fél éve a XII. kerületi parkban, a Városmajorban – kezdi a mesét a 444. A sportklubnak ambiciózus tervei voltak, strandsportközpontot akart kialakítani itt, helyet kapott volna itt a röplabda, kézilabda és a foci strandos műfaja is. Az egészből nem lett lótúró se.

A telep korábban a BSE-é volt, az egyesület gyakorlatilag beolvadt az MTK-ba, ami átvette az ingatlanjait is. Na meg a 658 millió forintos adósságot, amit viszont átvállalt a kormány. A telepet az MTK a leromlott állag miatt egyből bezárta, a felújítást megígérte, de nem történt semmi.

A strandsportokat is elvetették közben, Szegő Tibor, a klub kommunikációs igazgatója azt írta a lapnak, hogy mégis teniszcentrum lesz a fő funkció. Azt beismerik az MTK-nál is, hogy a szokásosnál hosszabb idő alatt sikerült befektetőt találniuk. A terv szerint április végére lezárják az előkészítést, kiválasztják a kivitelezőt, majd nyár végére át is adhatják a teniszcentrumot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik