Sport

MotoGP: csapatot vált a világbajnoki címvédő

Jorge Lorenzo, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának háromszoros világbajnoka a Yamaha csapatától a Ducatihoz igazolt az idény végén.

A Yamaha hétfői közleménye szerint Lorenzo azért távozik majd kilenc szezon után, mert új kihívásokat keres – írja az MTI.

A 28 éves spanyol versenyző a MotoGP-ben eddig csak a japán csapat színeiben indult, 2008 óta 141 futamon vett részt, 41 alkalommal nyert, összesen 99 dobogós helyezéssel és három világbajnoki címmel (2010, 2012 és 2015) büszkélkedhet.

A Yamaha háláját fejezte ki Lorenzónak az eddigi közös sikerekért, sok sikert kívánt neki, és megerősítette, hogy teljes mértékben támogatja motoros pályafutása hatodik vb-címe megszerzésében.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Az istálló már korábban bejelentette, hogy 2017-ben és 2018-ban a hatszoros MotoGP-bajnok olasz Valentino Rossi lesz az egyik versenyzője.

Lorenzo szerződése két idényre szól az olasz csapatnál, amelynél mintegy 25 millió euró (7,7 milliárd forint) lesz a fizetése. A Ducati – az ausztrál Casey Stoner révén – legutóbb 2007-ben lett világbajnok az elitkategóriában.

A mostani idényben a címvédő Lorenzo a Katari Nagydíjon az első, az Egyesült Államok Nagydíján a második helyen végzett, az Argentin Nagydíjon pedig kiesett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik