Sport

A szabályok miatt csak egy női tornászunk lehet ott az olimpián

Makra Noémi (Array)
Makra Noémi (Array)
Pedig ketten is kvótát érő helyen végeztek.

Kovács Zsófia és Makra Noémi is olimpiai kvótát érő helyen végzett a tornászok Rio de Janeiróban rendezett tesztversenyén, de a szabályok szerint csak egyikük lehet majd ott a nyári játékokon.

A nemzetközi szövetség (FIG) magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra tette közzé hivatalos oldalán az indulási jogot nyert sportolók névsorát. Mivel a viadalon nemzetenként egy kvótát lehetett szerezni, a magyar szövetség (MATSZ) a későbbiekben tesz javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) arra, hogy Kovács vagy Makra utazzon-e a riói olimpiára.

Ezzel biztossá vált, hogy egy-egy férfi és női tornász képviseli majd Magyarországot a játékokon, szombaton ugyanis Hidvégi Vid és Kardos Botond is kvótát érő helyen végzett, de szintén csak egyikük lehet majd ott Brazíliában.

A MATSZ tájékoztatása szerint a női selejtező első fordulóját Kovács megnyerte, miután gerendán, talajon és ugrásban is jól teljesített. A pályafutása első felnőtt szezonját teljesítő tornász a felemáskorlátról ugyan egyszer leesett, de így is jó pontszámot kapott gyakorlatára, végül 54,399 ponttal zárt, s a négyfordulós selejtezőben 14. lett.

A világkupa-győztes Makra több szeren is elrontotta a gyakorlatát, így 51,933 ponttal végzett a 49. helyen, de ez a pontszám is riói kvótát ért.

A brazíliai tesztverseny hétfői napján már csak Hidvégi Vid érdekelt a magyarok közül, ő a lólengés fináléjában lép majd a szerhez.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik