Sport

Vízilabda BL: két magyar csapat a hatos döntőben

Szolnoki Dózsa-Közgép – Jug Dubrovnik (horvát) 13-10 (4-3, 4-4, 4-1, 1-2)

a Szolnok gólszerzői: Madaras 4, Varga Dá., Younger 3-3, Vámos, Kis, Varga Dé. 1-1

A Szolnok három góllal legyőzte a Jug Dubrovnikot a férfi vízilabda Bajnokok Ligája szombati főtáblás játéknapján, megelőzte csoportmásodik riválisát és már biztos szereplője a BL hatos döntőjének.

A körmérkőzéses rendszerű sorozatban a két gárda első találkozóján egy góllal nyertek a horvátok Dubrovnikban, ezért is volt fontos a nagyobb különbségű szolnoki siker, túl azon, hogy a forduló előtt a Jug egy ponttal állt a magyar csapat előtt a második helyen. Mivel ebből a hatosból három együttes jut be a június elején Budapesten rendezendő Final Sixbe, vagyis a hatos döntőbe – amelyben az Eger házigazdaként biztosan ott lesz -, a Szolnok azzal az eltökéltséggel szállt vízbe a Tiszaligeti uszodában, hogy  legalább kétgólos győzelmet arat.

A kezdés jól is sikerült: 2-0-ra, majd 3-1-re elhúztak a hazaiak, 3-3-nál azonban beérték őket a vendégek, akik 3-5-ről is egyenlíteni tudtak (5-5). A folytatásban is rendre megugrott két góllal a Szolnok (7-5, 8-6), ellépni azonban nem tudott a szívós horvátok elől, akik a nagyszünetig egytalálatnyira visszazárkóztak (8-7).

A harmadik játékrészben végre sikerült leszakítani a Jugot, a magyar csapat 12-8-ra, majd a negyedik negyedben 13-9-re alakította az állást, immár nem hagyva visszatérési lehetőséget a horvátoknak, akiknek erejéből már csak egy szépítő gólra tellett.

CNA Barceloneta (spanyol) – ZF-Eger 6-6 (3-2, 2-1, 0-0, 1-3)

az Eger gólszerzői: Bedő 2, Erdélyi, Zalánki, Angyal, Hosnyánszky 1-1

Az Eger 6-6-os döntetlent játszott a spanyol Barceloneta otthonában.

Az első negyedben 2-1-re még az egriek vezettek, de fordított, és a nagyszünet előtt két góllal ellépett a házigazda katalán együttes. A harmadik negyedben nem született gól. A negyedik felvonásban 5-5-nél és 6-6-nál is egyenlített az Eger, sőt az utolsó percben a vezetést is visszavehette volna, de az újabb magyar találatot a játékvezetők nem adták meg, helyette az ellenfél javára ítéltek, így döntetlennel ért véget a találkozó.

A ZF-Eger a budapesti hatos döntő rendezőjeként automatikusan résztvevője a júniusi tornának.

Pro Recco (olasz) – A-Híd OSC Újbuda 7-2 (2-0, 1-1, 3-1, 1-0)

a magyar csapat góldobói: Bátori, Decker 1-1

Az OSC az itthoni meccsen is öt góllal kapott ki, vérmes reményei már csak ezért sem lehettek a szombati olaszországi összecsapás végkimenetelét illetően.

A világ legjobb klubcsapatának tartott, a hazaiak mellett számos külföldi sztárpólós alkotta itáliai együttes a jól védekező újbudaiak ellen az első nyolc percben csak kétszer talált be, viszont a magyar gárda egyszer sem tudta bevenni a hazaiak kapuját. A folytatásban is csupán egyszer sikerült ez – Bátori Bence révén -, így a nagyszünetre 3-1-es hazai vezetésnél vonultak el a csapatok.

A harmadik negyedben belehúzott a Recco, s míg Decker Ádám révén az OSC egyszer tudott eredményes lenni, az olaszok három ízben is bevették a vendégek kapuját (6-2). A befejező negyedben sem záporoztak a gólok, a Pro Recco talált be egyszer, így a vége 7-2-es olasz győzelem lett.

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik