Sport

Cseh a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 200 pillangón

cseh lászló (Array)
cseh lászló (Array)
Gyurta Gergely a hatodik helyre jött fel a ranglistán 1500 méter gyorson.

Cseh László az idei világranglistán harmadik helyet jelentő idővel nyert 200 méter pillangón, míg Gyurta Gergely a hatodik helyre jött fel a ranglistán 1500 méter gyorson a győri országos bajnokság pénteki napján elért idejével.

Utóbbi számban a riói olimpián való induláshoz szükséges A szintet a 19 éves Rasovszky Kristóf is teljesítette, ő már a 25. a magyar úszók közül, aki ezt elérte.  Az ob harmadik napján Cseh László úgy úszott kimagaslóan nagy időt, hogy nem tudta magát teljesen kipihenni.

Április közepén 1:56-on belül úszni önmagában nagy dolog, tavaly ilyenkor még 1:55.9-nél jártam, vagyis ez az 1:54.8 tényleg jó visszajelzés, pláne azok után, hogy tegnap totál kivoltam. Persze tisztában vagyok vele, az olimpián ennél jóval gyorsabbnak kell lennem, hogy bármire esélyem legyen egyáltalán, viszont ebből a teljesítményből tovább lehet építkezni

– nyilatkozta Cseh.

A másodikként célba érő Kenderesi Tamásnak ezúttal esélye sem volt megszorítani a világbajnokot, akit tavaly, amikor nyáron volt az ob, meg is előzött óriási hajrával; most 1.3 másodperccel kikapott tőle (1:56.17).

A 200 méter pillangó harmadik magyar klasszisa, Biczó Bence ezúttal is harmadik lett (1:57.76), sokat kell javulnia, ha legalább Kenderesit meg akarja előzni Rióért – írja az MTI.

A nap másik slágerszáma a férfiak 1500 méteres száma volt, amelyet Gyurta Gergely parádés úszással nyert meg, bőven 15 perc alatti idővel (14:54.55), amely hatodik helyet ér a világranglistán.

Az edzőm azzal engedett el, hogy 400 vegyesen 4:14-et fogok úszni, 1500-on pedig 14:55-öt. Nos ez szinte tökéletesen bejött, ebből is látszik, hogy mostanra teljesen sikerült egymásra hangolódnunk. Szerintem meglesz a 10 kilométer is, és akkor azon lesz a fókusz, meg az ezerötszázon. Ha esetleg mégsem jönne össze nyílt vízen a kvóta, akkor viszont az 1500-ra és a 400 vegyesre tesszük a hangsúlyt

– mondta.

A nőknél Kapás Boglárka az 1500 és a 800 után a 400 méter gyors bajnoki aranyát is megszerezte, igaz, ezúttal volt a legkevésbé elégedett.

A sprintszámokban a férfiaknál 50 méter mellen Financsek Gábor megelőzte Gyurta Dánielt – 14 század döntött a javára -, míg a nőknél Joó Sára győzött háton.  A váltókban győri sikerek születtek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik