Sport

Kijutott az olimpiára a férfi-vízilabdaválogatott

A németek legyőzése riói indulást ért.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs tornán az első helyen végzett az A-csoportban, így a negyeddöntőben a másik ágról érkező Németország volt az ellenfél. A találkozó tétje hatalmas volt, a győzelem ugyanis riói részvételt jelentett.

A németek a csoportban egy győzelem mellett négy vereséggel zártak, csak a nagyon gyenge Dél-Afrika ellen tudtak nyerni. Pénteki ellenfelünkkel az utóbbi hetekben háromszor is összecsaptunk a würzburgi edzőtáborban.

A mérkőzést rögtön egy emberelőnnyel kezdtük, amelyet Erdélyi értékesített is. A negyedben több gól nem született, a védekezésünk remekül működött, a támadásokba azonban hiba csúszott. A második negyed is egy fórral indult, Manhercz pedig nem hibázott. A németek Varga Dénes ötméteresből szerzett gólja után tudtak szépíteni 3-1-re.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A harmadik negyedben csak Varga Dénes szerzett magyar gólt, így ebben a nyolc percben kis túlzással egyedül verte a németeket 2-1-re.

Az utolsó játékrészben nagyon kiengedtünk, a vendégek két és fél perccel a vége előtt feljöttek 8-7-re. Kevesebb mint egy perccel a vége előtt kaptunk egy emberelőnyt, amelyet Erdélyi kihagyott, így az utolsó másodpercig izgulnunk kellett. Az utolsó lövésük a kapufára esett, így meglett a hőn áhított siker.

A győzelem azt jelenti, hogy a női után a férfipólócsapat is ott lesz Rióban. A szombati elődöntőben és a vasárnapi helyosztón persze még jól és szépen kell játszani.

Eredmény – Vízilabda, férfi olimpiai selejtező, negyeddöntő

Magyarország – Németország 8-7 (1-0, 4-2, 2-1, 1-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik