Sport

Paprikás hangulatú döntőben lett Magyar Kupa-győztes a Fehérvár

Összejött az álomdöntő a jégkorongos Magyar Kupában, ugyanis a két legerősebb magyar csapat, az osztrák bázisú bajnokságban játszó Fehérvár AV19, illetve a friss MOL Liga-győztes DVTK jutott be a fináléba. A címvédő miskolciak ráadásul tavaly nagy meglepetésre legyőzték a székesfehérváriakat, a Volánt így visszavágásra készült.

Az első játékrész eléggé paprikásra sikerült, a Fehérvár szerzett Orban révén, de szinte azonnal egyenlített a DVTK. Ugyanakkor Somogyi gólja előtt Booras ütközött Rajna kapussal, véleményes ítélet volt, hogy a játékvezetők megadták végül a találatot.

Míg az első húsz percben sokat foglalkoztak egymással a csapatok, addig a másodikban már sokkal fegyelmezettebbek voltak a felek. Ebből a fehérváriak jöttek ki jobban, a 26. percben ugyanis újra vezetést szereztek Francis révén, majd szűk fél perccel a második szünet előtt Becze is betalált, így már kettővel vezetett a Volán.

A harmadik harmad elején Bartalis is betalált, ezzel pedig el is dőlt lényegében a meccs. A DVTK a folytatásban több ízben is emberelőnyben próbálkozhatott, de nem sikerült újabb gólt szerezni. A hajrában még volt egy bunyó is, Clarke és Sikorcin között, az utolsó percek pedig fehérvári helyzeteket hoztak. A Fehérvár 4-1-re nyerte meg a döntőt. A klub fennállása során tizedik alkalommal végzett az élen a Magyar Kupában: először 1979-ben, ezt megelőzően legutóbb pedig 2013-ban.

A bronzmeccsen a négyes döntő házigazdája, a MAC háromgólos hátrányból egyenlített a Debrecen ellen, végül hosszabbításban mégis kikapott.

Eredmények – Magyar Kupa

döntő:

Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

a 3. helyért:

Debreceni HK-MAC Budapest 4-3 (2-0, 1-0, 0-3, 1-0), hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik