Sport

Vérig sértették az összes női teniszezőt

Az Indian Wells-i tenisztorna vezérigazgatója, Raymond Moore elég felháborító nyilatkozatot adott az SB Nationnek vasárnap, ami után nem győzött sűrűn bocsánatot kérni. A női teniszről kérdezték, mire Moore azt felelte:

A következő életemben szívesen lennék női teniszező. Ők ugyanis a férfi játékosok farvizén eveznek. Semmi döntést nem kell hozniuk, nagyon szerencsések. Ha női játékos lennék, minden este térdre ereszkednénk és megköszönném Istennek, hogy Roger Federer és Rafael Nadal élnek, mivel ők cipelik a hátukon ezt a sportágat

– mondta Raymond Moore vasárnap, azon a napon, amikor Indian Wellsben döntőzött egymással Viktorija Azarenka és a világelső Serena Williams.

Az amerikait meg is kérdezték erről a nyilatkozatról. Mint mondta, aktív a közösségi médiában, így elkerülhetetlen volt, hogy szembetalálkozzon a történettel. Bár nem érti, miért mindig őt kérdezik meg ilyen vitás esetekben, azért természetesen van véleménye.

Meglep, hogy 2016-ban még mindig vannak ilyen szexista megjegyzések. Úgy érzem, hogy én, Venus és a többi női játékos eleget tett már le az asztalra. Érdekli is az embereket a játékunk, a tavalyi US Open női döntőjére hamarabb fogytak el a jegyek, mint a férfiak fináléjára. Hogy emiatt sajnálnom kéne Rogert, Rafát vagy bárkit, aki érintett volt azon a meccsen? Nem hiszem

– mondta Serena, aki szerint a Föld összes nőjére nézve sértő Moore kijelentése.

Raymond Moore később közleményt adott ki, amiben több ízben is bocsánatot kért meggondolatlan szavai miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik